Let op! U bevindt zich niet op de corporate website van Fonds 1818. Klik hier als u daarnaar op zoek was.

Wijken voor kunst 2012

 

Wijken voor kunst is in maart 2009 gestart als driejarig project om het culturele klimaat in de wijken van Leiden te versterken. De aanleiding tot dit initiatief van het H.L. Druckerfonds en Fonds 1818, is de ambitie om culturele wijkinitiatieven in Leiden te ondersteunen en zo de sociale samenhang te vergroten. Het geringe aantal donatieaanvragen met initiatieven van bewoners die de fondsen de afgelopen jaren ontvingen, is de reden geweest voor een gezamenlijke projectmatige actieve aanpak.

Het project komt voort uit de behoefte culturele initiatieven op wijkniveau te ondersteunen en te versterken en daarmee de sociale samenhang in de wijken duurzaam te vergroten. De doelen van Wijken voor Kunst moeten daarom verder reiken dan de wijken op zich. Ook zijn er verbindingen nodig met partners buiten de afzonderlijke gebieden en in de programmering moet verder worden gekeken dan de geplande drie jaar voor het project Wijken voor Kunst.

Wijken voor kunst is ondergebracht bij Museum De Lakenhal. De betrokkenheid van het museum bij het project is op de eerste plaats van inhoudelijke aard. De facilitaire steun in de vorm van een werkplek binnen een prominente culturele instelling in de stad, heeft ook de kennismaking met de culturele sector op verschillende niveaus versneld.

www.wijkenvoorkunstleiden.nl

U bent hier