Let op! U bevindt zich niet op de corporate website van Fonds 1818. Klik hier als u daarnaar op zoek was.

Stadskwekerij Haaglanden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stichting Youmanitas bouwt een stadskwekerij, gebaseerd op de Aquaponics-kweektechniek voor vis en groenten. De kwekerij wordt gevestigd op het terrein van DSW, een sociale werkplaats in Rijswijk. Diverse vis- en groentesoorten zullen worden gekweekt.

De kweektechniek Aquaponics houdt in dat vissen in de kwekerij afval produceren. Bacteri├źn zetten het afval om in voedingsstoffen voor planten. Na het vangen van de vissen en het oogsten van de planten blijft alleen schoon water over. Het is een gesloten systeem. Volgens wetenschappers is  Aquaponics een van de technieken waarop we in de nabije toekomst ons voedsel gaan kweken, met name in stedelijke gebieden. Niet alleen omdat met Aquaponics aanzienlijk bespaard wordt op ruimte, energie, water, meststoffen, transport en het milieu, maar vooral omdat de opbrengsten zowel van vis als van groenten aanzienlijk hoger liggen dan bij gangbare kweektechnieken op organische basis.

Aan de hand van de proefopstelling bij DSW in Rijswijk wordt onderzocht of de Aquaponics kwekerij economisch levensvatbaar is. Tevens kunnen agrarische scholen, tuinders uit het Westland en anderen kennis nemen van deze innovatieve, duurzame productiemethode. Er worden cursussen en workshops gegeven. 

U bent hier