Let op! U bevindt zich niet op de corporate website van Fonds 1818. Klik hier als u daarnaar op zoek was.

Jeugdvakantieloket

 

Het Jeugdvakantieloket bestaat uit negen Haagse Fondsen die samenwerken bij het beoordelen van aanvragen betreffende jeugdvakantiekampen en -activiteiten georganiseerd vanuit Den Haag, Wassenaar, Leidschendam-Voorburg of Rijswijk.

De negen fondsen storten hun jaarlijkse bijdrage in één pot, die beheerd wordt door Fonds 1818. Fonds 1818 zorgt voor administratie, advisering, besluitvorming, betaling en evaluatie van alle aanvragen. Besluitvorming geschiedt in goed overleg met de rentmeester van Stichting Boschuysen.

Het doel van Jeugdvakantieloket is het financieel ondersteunen van kampen en vakantieactiviteiten die worden georganiseerd door organisaties voor kinderen en jongeren in kwetsbare situaties uit deze regio. www.jeugdvakantieloket.nl

2012

In 2012 zijn bij het Jeugdvakantieloket 80 aanvragen binnengekomen, drie meer dan in 2011. Het totaal toegekende donatiebedrag bedroeg € 360.000, ruim € 50.000 meer dan het jaar ervoor.

De vermoedelijke redenen van dit fors hogere donatiebedrag zijn drieërlei: het opnemen van de VakantiePas als te steunen project, gesprekken met aanvragers aan het begin van het jaar en een project dat halverwege het jaar niet bleek uit te voeren, waarop aanvrager nog een ander project in mocht dienen.

Voor 2013 hebben zich twee nieuwe fondsen aangediend als partner bij het Jeugdvakantieloket: Steunstichting Pro Juventute en Stichting Kinderzorg Den Haag-Rotterdam. Eén huidige partner, het Van Ravesteyn Fonds, beraadt zich nog over deelname in 2013 omdat het bestuur van dit fonds te vaak dezelfde aanvragers uit Leidschendam terug ziet komen.

In 2013 neemt Vanessa Verhoeven het stokje van Michel Nivard over m.b.t. het beoordelen en begeleiden van de aanvragen voor het Jeugdvakantieloket.

 

Overzicht Jeugdvakantieloket 2009  -  2012

 

 

 

 

U bent hier