Let op! U bevindt zich niet op de corporate website van Fonds 1818. Klik hier als u daarnaar op zoek was.

Investeringen in de missie

Tot 2007 werd er een strikt onderscheid gehanteerd tussen het beleggingsbeleid, dat was gericht op rendement, en het donatiebeleid, waarmee de doelstellingen van Fonds 1818 werden nagestreefd. Vanaf 2007 is daarin verandering gebracht, zodat het beleggingsbeleid meer in overeenstemming is gebracht met de doelstellingen.

Behalve dat aandelen en obligaties volgens duurzame criteria worden belegd, wordt een klein deel (5%) van het vermogen aangewend om investeringen te doen die niet alleen financieel rendement moeten opleveren, maar ook de fondsdoelstellingen moeten bevorderen. Daarbij kan genoegen worden genomen met een beperkt financieel rendement, als een resultaat in de sfeer van de doelstellingen wordt verwacht. In 2008 is daarom steun verleend aan het nieuwe weekblad Den Haag Centraal, dat een duidelijke bijdrage levert aan het cultureel en maatschappelijk klimaat in Den Haag. In 2009 en 2010 werd deze investering gevolgd door bijdragen aan de Maatschappij voor Stadsherstel in Den Haag en aan Tuk Tuk Factory, die elektrische Tuk Tuks in Den Haag wil laten rijden.

In 2011 werden MRI's gedaan in: EFC House te Brussel, Huys te Warmond en Voetbalvereniging Quick te Den Haag. In 2012 zijn alleen herinvesteringen gedaan bij bestaande relaties.

Alle Mission Related Investments

U bent hier