Let op! U bevindt zich niet op de corporate website van Fonds 1818. Klik hier als u daarnaar op zoek was.

AED's voor sportverenigingen

In 2012 startte Fonds 1818 in samenwerking met de Hartstichting en Sportservice Zuid-Holland het programma AED's voor sportverenigingen. Alle verenigingen in de regio werden aangeschreven met het aanbod een AED aan te schaffen tegen een zeer gereduceerd tarief. Voor een AED in een kast die in het clubhuis komt te hangen betaalt de club een eigen bijdrage van € 100,-. Voor een kast die buiten komt te hangen wordt een bijdrage van € 125,- gevraagd. Het aanbod is inclusief een éénmalige reanimatietraining.

In eerste instantie konden clubs zich aanmelden tot 15 juni 2012. Deze termijn is met ruim een maand verlengd. Omdat ook daarna nog aanvragen binnen kwamen is besloten het programma stilzwijgend voort te zetten. Aanvragen voor een AED door sportverenigingen worden nog altijd tegen de gestelde voorwaarden gehonoreerd.

Voorwaarden:

  • De aanvrager is een sportvereniging uit de regio van Fonds 1818.
  • De vereniging is nog niet in het bezit van een AED of het complex is zodanig groot dat het niet te verwachten is dat de bestaande AED binnen 6 minuten aan de andere kant van het terrein gebracht kan zijn.
  • Er is een groep vrijwilligers die regelmatig op de club aanwezig is, bereid een reanimatiecursus te volgen.
  • De vereniging is bereid de kosten van de vervolgtrainingen zelf te dragen.
  • Het is niet aannemelijk dat de eigenaar van het pand/complex zelf verantwoordelijk is voor de plaatsing van een AED.

Meer informatie is op te vragen bij Anne de Raaf.

 

 

U bent hier