Let op! U bevindt zich niet op de corporate website van Fonds 1818. Klik hier als u daarnaar op zoek was.

Dans

Dans - € 300.000

In 2016 is aan dansprojecten een bedrag van  € 300.725 besteed.

In 2016 is een bijdrage gereserveerd voor het Cadance Festival 2017. Voor het educatief programma op basisscholen van het Nederlands Dans Theater en de hieraan verbonden speciale dans voorstellingen heeft Fonds 1818 voor drie jaren steun verleend. Een aanvraag van De Dutch Don’t Dance Division voor Alice in Wonderland, een familiekerstvoorstelling waaraan vele jonge amateurdansers deelnamen, werd eveneens gehonoreerd. Dit project was een groot succes. Alle voorstellingen waren uitverkocht.

Evenals in voorgaande jaren heeft Fonds 1818 in 2016 weer steun verleend aan een keur van relatief kleinschalige dansinitiatieven.

Dans is een vorm van kunst die voor iedereen relatief gemakkelijk toegankelijk is, omdat het gaat om beweging en muziek, universele ‘talen’. Dans kent uiteenlopende uitingen, die zowel ouderen als jongeren aanspreken. Projecten waarbij amateurs betrokken zijn, waarbij gemikt wordt op speciale doelgroepen en/of verbindingen met andere (kunst)disciplines gelegd worden, hebben de speciale aandacht van Fonds 1818.

Het budget voor 2017 wordt verhoogd naar € 400.000 omdat Fonds 1818 naar verwachting naast het project van Holland Dance dit jaar op zijn minst nog één grootschalig educatief dansproject zal ondersteunen.

U bent hier