Let op! U bevindt zich niet op de corporate website van Fonds 1818. Klik hier als u daarnaar op zoek was.

Samenwerking bedrijfsleven

Tot voor enkele jaren was Fonds 1818 zeer terughoudend ten aanzien van het bedrijfsleven. Bedoeling is nu om meer samenwerkingsverbanden aan te gaan, los van de Mission Related Investments.

Challenge Den Haag
Concreet heeft dit in 2013 geleid tot een samenwerking tussen Fonds 1818, de Rabobank Den Haag, de gemeente Den Haag, Welzijnsorganisatie Xtra en de Haagse Hogeschool. Zij werken samen in de Challenge Den Haag. Via de Challenge worden jongeren uitgedaagd om met een ondernemend plan te komen in de strijd tegen jeugdwerkloosheid. De Challenge is eind 2013 van start gegaan. In totaal werd 67 ideeën ingediend. Tien hiervan is gevraagd hun business concept verder uit te werken. De expertjury heeft vervolgens drie ideeën genomineerd voor de laatste ronde. De finalisten werden gekoppeld aan een coach voor de verdere aanscherping van hun ondernemingsplan. Een jury bestaande uit vertegenwoordigers van de partners kozen op 10 april een winnaar: de Stadsherberg van Tijs van de Poll. Fonds 1818 droeg financieel en organisatorisch bij aan de Challenge en stelde het prijzengeld van € 10.000 beschikbaar. Het hoofd Voorlichting & Communicatie maakte deel uit van de werkgroep.

Rabobank/Haagse Hogeschool/Mauritsklinieken
De HHS organiseert een wedstrijd onder zijn studenten: wie heeft het beste ondernemingsplan voor de zorg. In de jury zit Roy Wempe, directeur van de Mauritsklinieken. De jury kan maximaal een prijs van € 5000 (beschikbaar gesteld door F1818) toekennen. Hij zal ook samen met de Rabobank de begeleiding van de winnaar regelen. Vijf teams hebben gepitcht, drie daarvan zijn door naar de eindronde. Op 4 juni 2014 werd de eerste prijs uitgereikt aan de start up YoungCare dat kleding met klittenband maakt om mensen met een beperking zelfredzaam te maken.

MKB Den Haag/Duurzaamheidsprijs
MKB Den Haag is een samenwerking aangegaan met Fonds 1818 om een duurzaamheidsprijs voor MKB-ers uit te reiken. Bij een communicatiebureau is een jonge professional aangenomen die ondernemers gaat werven voor een aantal bijeenkomsten om ideeën te ontwikkelen voor duurzame initiatieven. Daarmee wordt een prijsvraag georganiseerd waarvoor Fonds 1818 de hoofdprijs sponsort. De prijs is op 26 november 2014 uitgereikt aan Wisselbekers BV. Wisselbekers is een bedrijf dat biologisch afbreekbare bekers levert en afvoert. Door de kartonnen bekers te ‘wisselen’, wordt de afvalberg gereduceerd, zijn er lagere kosten en krijg het afval een nieuw begin. 

U bent hier