Let op! U bevindt zich niet op de corporate website van Fonds 1818. Klik hier als u daarnaar op zoek was.

Toekomstvisie

De missie van Fonds 1818 stelt voorop dat mensen zelfstandig en gelijkwaardig kunnen deelnemen in het maatschappelijk leven. Deze doelstelling is de komende jaren onverminderd actueel. Fonds 1818 wil in het werkgebied met overheden, bedrijfsleven en andere organisaties samenwerken om deze doelstelling zo goed mogelijk te realiseren. Daarbij zullen steeds nieuwe werkwijzen worden ontwikkeld. Duurzaamheid speelt daarbij een steeds grotere rol.

Fonds 1818 wil als relatief grote speler in een dicht bevolkt gebied voorop lopen in het ontwikkelen van nieuwe benaderingen van sociale cohesie en duurzaamheid. Vernieuwende benaderingen die de afgelopen jaren zijn ontwikkeld zijn de Groene Schoolpleinen, De Uitdaging, Investeringen vanwege de doelstelling en de extra donatie vanwege duurzaamheid. Bovendien besteedt het fonds steeds meer aandacht aan de training, begeleiding en advisering van aanvragers.

Terwijl het budget omhoog gaat zal de omvang van de staf niet recht evenredig hoeven te groeien. Met automatisering en efficiënt werken kan de groei van donaties grotendeels maar niet geheel worden opgevangen. Overige activiteiten zullen meer inzet vergen.

Over een (groot) aantal jaren zal de omvang van de investeringen vanwege de missie tegen de vastgestelde grens van 5% aanlopen. Dan zal besloten moeten worden of meer ruimte voor deze beleggingscategorie kan worden ingeruimd.

U bent hier