Let op! U bevindt zich niet op de corporate website van Fonds 1818. Klik hier als u daarnaar op zoek was.

Crowdfunding

In 2012 is Fonds 1818 een partnership aangegaan met het platform voor crowdfunding Voordekunst. Via de website voordekunst.nl kunnen creatieven hun projecten voorstellen voor financiering door derden. Wanneer een project past binnen de doelstellingen van Fonds 1818,  is het mogelijk dat het fonds het bedrag dat met crowdfunding wordt binnen gehaald, tot een bepaald maximum verdubbelt. Alle projecten die zijn gesteund door Fonds 1818 zijn te vinden op de partnerpagina voordekunst.nl/fonds1818

In 2013 is in samenwerking met Haagweg 4 in Leiden een voorlichtingsbijeenkomst gehouden over crowdfunding. De training werd gegeven door Voordekunst.

Omdat Fonds 1818 niet alleen crowdfunding via Voordekunst verdubbeld, maar ook eigen initiatieven of acties via andere platforms, wordt in 2014 gezocht naar een aanbieder die workshops kan geven die niet gericht zijn op de culturele sector.

Het promoten van de verdubbelaar van Fonds 1818 gaat vooral via de social media en de nieuwsbrief. De bekendheid van de verdubbelaar is nog onvoldoende.

U bent hier