Let op! U bevindt zich niet op de corporate website van Fonds 1818. Klik hier als u daarnaar op zoek was.

Dans

In 2013 is aan dansprojecten € 348.000,- besteed. Dit komt neer op 87 % van het beschikbare budget. In 2012 was er sprake van overbesteding met een bedrag van € 134.000,-. Dit had te maken met de meerjarige steun voor De Dans Tuinen 2013 – 2016

In 2013 heeft het Fonds een bedrage toegekend verspreid over drie jaren voor het scholenproject Beleef NDT met je klas van het Nederlands Dans Theater. Korzo heeft een donatie ontvangen voor uitbreiding en intensivering van danseducatie aan leerlingen van de Johan de Wittscholengroep zodat een doorlopende leerlijn van klas 1 tot en met 4 kan worden gerealiseerd. Met deze projecten krijgt de danseducatie een stevige impuls met het oog op een meer blijvend effect.

Fonds 1818 heeft in 2013 ook weer steun verleend aan gevarieerde kleinschalige dansinitiatieven.

Dans is een vorm van kunst die voor iedereen relatief gemakkelijk toegankelijk is omdat het gaat om beweging en muziek, universele ‘talen’. Dans kent uiteenlopende uitingen die zowel ouderen als jongeren aanspreken. Projecten waarbij amateurs betrokken zijn, waarbij gemikt wordt op speciale doelgroepen en/of verbindingen met andere (kunst)disciplines gelegd worden, hebben de speciale aandacht van Fonds 1818.

Voor 2014 wordt het budget voor dansprojecten gehandhaafd op € 400.000. Met de niet aflatende inzet van verschillende instellingen - in ieder geval in Den Haag en ook in Delft - om dans goed op de kaart te zetten, is het aannemelijk dat de uitgaven in dit domein op hetzelfde niveau als het afgelopen jaar zullen blijven.

U bent hier