Let op! U bevindt zich niet op de corporate website van Fonds 1818. Klik hier als u daarnaar op zoek was.

Duurzaamheidstraject

In het aanvraagformulier van Fonds 1818 komt u sinds kort de vraag tegen waarover u mogelijk nog helemaal niet had nagedacht: Houdt u bij dit project rekening met duurzaamheid? Zo ja, op welke manier…

Natuur, milieu en duurzaamheid zijn steeds belangrijkere elementen in het beleid van Fonds 1818. Natuurlijk steunen wij een groot aantal projecten op dit gebied. Daarnaast willen we aanvragers stimuleren om na te denken over de duurzaamheid van projecten die daar in eerste instantie niets mee te maken lijken te hebben.

Gaat u iets bouwen of verbouwen, maakt u daarbij gebruik van duurzame materialen? Organiseert u een festival, hoe gaat u dan om met bijvoorbeeld het inzamelen van het afval of houdt u er rekening mee bij de catering?

Let wel: niets is verplicht en bij sommige projecten is duurzaamheid helemaal niet relevant. We willen vooral dat u zich bewust bent van dit aspect. In sommige gevallen kan het soms zelfs zo zijn dat Fonds 1818 bijdraagt aan de extra kosten die het duurzaam uitvoeren van uw project met zich mee brengt.

 

U bent hier