Let op! U bevindt zich niet op de corporate website van Fonds 1818. Klik hier als u daarnaar op zoek was.

Nutstuin

 

In 2009 werden de plannen om het parkeerterrein achter de panden van Fonds 1818 en Het Nutshuis te veranderen in een tuin, concreet. In 2009 is de kelderverdieping van de QParkgarage aan de Laan aangekocht en gerenoveerd. In maart 2010 werden de parkeerplekken achter het pand van Fonds 1818 ontmanteld. In maart 2010 is begonnen met de feitelijke aanleg van de tuin.

De tuin is ontworpen door landschapsarchitect Jos van de Lindeloof en aangelegd door hoveniersbedrijf Weverling. Op de daken van twee kassen in de tuin zijn zonnepanelen aangebracht. De elektriciteit die hiermee wordt opgewekt, voedt onder meer de verlichting in de tuin.

In de tuin is een podium aangelegd voor het geven van kleine optredens. De Nutstuin is hiermee een verlengstuk van Het Nutshuis.

Om de buurtbewoners op de hoogte te houden van de ontwikkelingen zijn twee nieuwsbrieven huis-aan-huis verspreid.

 

U bent hier