Let op! U bevindt zich niet op de corporate website van Fonds 1818. Klik hier als u daarnaar op zoek was.

Deskundigheidsbevordering

Cursus Fondsenwerving
Fonds 1818 geeft regelmatig de basiscursus Effectief financieren van projecten. De cursus is bestemd voor medewerkers en vrijwilligers van non-profitorganisaties die opereren binnen de regio van het fonds. De cursus geeft inzicht in de basisbeginselen van het fondsenwerven en is dan ook bestemd voor mensen die weinig tot geen ervaring hebben op dit terrein. De bijeenkomst duurt circa vier uur. Deelname is gratis. De cursus is niet toegankelijk voor charitatieve fondsenwervende instellingen die landelijke campagnes voeren. In 2010 volgden 60 mensen de cursus.

Voorlichtingsbijeenkomsten
Met een zekere regelmaat krijgt de afdeling Voorlichting en Communicatie het verzoek een voorlichtingsbijeenkomst over fondsenwerving te geven. Dergelijke bijeenkomsten worden gehouden voor verenigingen en stichtingen in de regio, maar ook voor bijvoorbeeld het voortgezet, middelbaar en hoger onderwijs en op de universiteiten in de regio.

Spreekuur
Voor nieuwe klanten bij Fonds 1818 is er de mogelijkheid om concrete plannen voor een project met een van onze adviseurs te bespreken. Zij kunnen helpen uw projectplan aan te scherpen, adviezen geven bij het opstellen van een begroting of meedenken bij bijvoorbeeld het vinden van samenwerkingspartners. Het gesprek duurt gemiddeld een half uur.

Het spreekuur is alleen bestemd voor mensen die niet eerder een aanvraag bij Fonds 1818 hebben ingediend. U moet concrete plannen hebben. Daarnaast moet u natuurlijk wel voldoen aan de algemene criteria die Fonds 1818 stelt. Fonds 1818 bepaalt of u een uitnodiging voor een gesprek krijgt of dat uw vraag op een andere manier wordt beantwoord.

U bent hier